Sucul de morcovi este o sursă ideală de potasiu și vitamina C, dar totodată conține cantități considerabile de vitamina A. Consumul de suc de morcovi îmbunătățește sistemul imunitar și sănătatea pielii și a ochilor. Iată câteva beneficii ale sucului de morcovi.
Sucul de morcovi este o sursă ideală de vitamine și minerale. 250ml de suc de morcovi oferă 250% din necesarul zilnic de vitamina A, vitală pentru sănătatea ochilor. Numeroase studii asociate consumului de fructe și legume care conțin vitamina A sugerează că ajută la scăderea riscului de orbire odată cu înaintarea în vârstă sau la apariția bolilor de ochi.
Morcovii ar putea îmbunătăți imunitatea. Atât vitamina A, cât și vitamina C acționează ca antioxidanți și protejează celulele sistemului imunitar de radicalii liberi. Mai mult. această băutură este o sursă ideală de vitaina B6, care oferă 30% din necesarul zilnic recomandat.
Chiar și consumat în cantități mici, morcovul ajută la scăderea glicemiei. Studiile arată că șoarecii de laborator care sufereau de diabet de tip 2, după ce au consumat suc de morcovi li s-au reglat markerii glicemici, iar asta pentru că această băutură conține probiotice, bacterii benefice pentru tractul gastrointestinal.
Nutrienții care se regăsesc în această băutură sunt benefici pentru sănătatea pielii. 250ml de suc de morcovi oferă 20% din necesarul zilnic de vitamina C, un nutrient solubil necesar pentru producția de colagen. Mai mult, vitamina C acționează ca un antioxidant pentru a proteja pielea de radicalii liberi.