Sucul de rodii: ce se întâmplă în corpul tău dacă îl consumi zilnic

Sucul proaspăt de rodii nu ar trebui să lipsească din dietă, mai ales dacă vrei să reduci riscurile de cancer sau să te hidratezi.
  • Publicat:
Sucul de rodii: ce se întâmplă în corpul tău dacă îl consumi zilnic
Foto: shutterstock / Sucul de rodii: ce se întâmplă în corpul tău dacă îl consumi zilnic

Rodiile sunt cunoscute pentru gustul delicios, beneficiile pentru sănătate și conținutul de antioxidanți. Sucul proaspăt de rodii nu ar trebui să lipsească din dietă, mai ales dacă vrei să ai grijă de sănătatea inimii, să reduci riscurile de cancer sau să te hidratezi.

Beneficiile sucului de rodii

Sprijină sănătatea inimii

Sucul natural de rodii este una dintre cele mai sănătoase opțiuni pentru inimă. Rodiile sunt o sursă esențială de potasiu, un nutrient esențial pentru sănătatea inimii. Datele arată că un nivel crescut de potasiu poate reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Există cercetări care sugerează că în urma consumului de suc de rodii se îmbunătățește tensiunea arterială.

Reduci riscul de cancer

Acest suc conține un antioxidant numit antocianină, iar consumul acestui antioxidant este asociat riscului redus de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer.

Te hidratează

Este foarte important ca, indiferent de perioada anului, să te hidratezi. Apa este cea mai bună în acest sens, dar pentru că multe persoane nu tolerează gustul apei, sucul de rodie poate fi și el o variantă sănătoasă.

Ține sub control inflamațiile cronice

Există încă un beneficiu al sucului de rodii și acela este lupta împotriva inflamațiilor, datorită conținutului crescut de antioxidanți. Sucul de rodii combate inflamațiile cronice și oferă protecție împotriva anumitor afecțiuni cronice.

Sucul de rodii îți îmbunătățește memoria

Cercetări recente arată că un pahar de suc de rodii poate ajuta la încetinirea declinului memoriei vizuale în rândul adulților în vârstă, dar nu s-au văzut îmbunătățiri la nivelul altor markeri de memorie și funcții cognitive comparativ cu un tratament placebo.

Urmărește CSID.ro pe Google News