Dupa ce gasim starea sufleteasca pentru a face marele pas, adica
incepem o dieta pe care
o vom respecta cu
sfintenie pentru a ne recontura armonios trupul, putem
intampina
si surprize
neplacute: nu slabim. De ce se intampla asta? Afla din cartea „Slabesti mancand” de dr. Gabriela
Man.
Iata doar cateva sfaturi utile selectate din cartea doctorului
Gabriela Man cu privire la factorii care pot incetini ritmul de
slabire.Cel mai important reper de evaluare a topirii de masa grasa
este circumferinta abdominala care trebuie masurata la nivelul
ombilicului. Masurarea se face
inainte de cura de slabire, la 7 zile si la sfarsitul perioadei de
regim.
Conformatia este foarte
importanta, cei are au o conformatie ginoida (de tip „para” – cu
grasime depusa pe solduri si coapse) isi vor remodela corpul mai
greu, acest tip de grasime se arde mai greu decat la nivelul
abdomenului.
Un alt factor ce
influenteaza viteza de ardere a grasimilor in perioada de slabire
este reprezentat de istoricul dietelor din trecutul nostru. Cu cat
avem mai multe diete restrictive la activ, cu atat posibilitatea de
a avea un metabolism destabilizat creste. Nu inseamna ca nu veti
slabi, dar sa nu va asteptati la rezultate spectaculoase inca de la
inceput.
Cei care sunt obisnuiti sa
se infometeze si fac acest lucru de o perioada indelungata, trebuie
sa aiba ca prim obiectiv restabilirea aportului caloric normal si
apoi slabirea. Trebuie sa fie pregatiti pentru o usoara crestere in
greutate temporara si reversibila. Apoi urmeaza procesul de
slabire.
Citeste mai multe in editia tiparita a rvistei
Ce se intampla, Doctore?
Citeste si: Fii in forma maxima cu aurul
lichid!