Suplimentele de Omega3: cum le alegem?

Acizii grași de tip Omega3 sunt esențiali pentru o bună funcționare a organismului. Iată cum putem alege cele mai bune suplimente de Omega3.
  • Publicat:
Suplimentele de Omega3: cum le alegem?
Foto: profimedia / Suplimentele de Omega3: cum le alegem?

Cel mai bun mod de a avea un aport optim de Omega3 în organism este alimentația corectă. Dar în cazul în care nu alimentele nu ne livrează dozele necesare de Omega3, ne rămâne suplimentarea. Iată cum putem alege cele mai bune suplimente de Omega3.

Acizii grași de tip Omega3: ce sunt, cum îi alegem

Acizii grași de tip Omega3 sunt esențiali pentru o bună funcționare a organismului. Ei fac parte din familia acizilor grași polinesaturati și sunt reprezentați de ALA, EPA și DHA.

Omega3 poate fi procurat din alimente precum: somon, sardine, hering sau fructe de mare, nuci, ulei de semințe de in, semințe de chia sau de dovleac, salată verde sau conopidă.

Din păcate, alimentele moderne sunt din ce în ce mai sărace în acizi de tip Omega3, din cauza calității indoielnice a produselor agricole și nu numai. Așa că, de cele mai multe ori, pe lângă regim, este nevoie și de suplimentare. Iată care sunt cele mai bune variante de suplimentare a Omega3:

Uleiul de pește natural

Uleiul de pește natural are un conținut ridicat de vitamina A și D, iar dacă este fermentat, și de vitamina K2. Somonul, sardinele și ficatul de cod sunt resursele cele mai frecvent întâlnite de ulei de peste natural. Acestea se regăsesc în formă lichidă și sunt rezistente la oxidare.

Uleiul de pește procesat

Acest ulei este purificat, acest proces eliminând contaminanții precum mercurul și bifenilii policlorurati. O mare parte a suplimentelor cu Omega3 de pe piață se regăsesc pe rafturile magazinelor sub formă de ulei de peste procesat (capsule), fiind cel mai ușor de consumat, spun specialiștii.

Uleiul de krill

Acest ulei cu extract de krill, o crustacee înrudită cu creveții clasici, are un conținut ridicat de Omega3, sub formă de fosfolipide și trigliceride. Este foarte rezistent la oxidare, asemeni celui natural, și conține un puternic antioxidant numit astaxantina.

Uleiul de midii verzi

Aceste midii originare din Nouă Zeelandă conțin acid eicosatetraeonic (ETA), un important aliat în reducerea inflamatiilor.

Uleiul de ALA

Uleiul de ALA poate fi numit versiunea vegetală a uleiului din Omega3. Se regăsește în mare parte în seminteniile de în, de chia sau de cânepă. Dar, este foarte benefic organismului.

Uleiul de alge

Uleiul de alge este cel ce prezintă cea mai puternică concentrație de EPA și DHA. Poate conține, de asemenea, și minerale importante sau iod. Este o sursă ideală de Omega3, îndeosebi pentru vegetarieni și vegani.

Capsulele cu Omega3

Populare în rândul clienților, capsulele moi cu Omega3 pot fi alegerea potrivită în suplimentare în cazul în care nu aveți acces la celelalte produse enumerate mai sus.

Omega3: beneficii pentru organism

Sursa: healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult