Există numeroase produse pe piață care înlocuiesc carnea, dar este foarte important să alegem cu grijă sursele de proteină și ele să fie de calitate. Iată cele mai potrivite surse de proteină care înlocuiesc carnea.
Lintea, fasolea neagră sunt cele mai folosite baze pentru burgerii vegetali. Dacă îți place gustul atunci ai noroc, pentru că acestea sunt cele mai potrivite surse de proteină și astfel poți lua o decizie excelentă pentru sănătatea ta. Totodată este cea mai prietenoasă alegere cu mediul pentru că nu e nevoie să fie procesate. Conțin un nivel crescut de proteină și fibre ceea ce le face ideale în dietă pentru menținerea greutății.
Seitanul este și el o opțiune cu care poți înlocui care și, prin faptul că este derivat din grâu, este un produs sustenabil și mai poartă numele de carne vegetală. Este un produs ideal pentru vegani și vegetarieni și conține numeroase proteine ceea ce-l face alegerea potrivită în orice dietă, în special pentru că aduce variație preparatelor.
Acest fruct de mari dimensiuni este cunoscut pentru faptul că are un gust similar cărnii dacă este gătit, ceea ce-l face un substitut excelent. Este singurul fruct care poate fi consumat necopt, copt, crud sau gătit. Fructul jack întăreşte sistemul imunitar, ajută tranzitul intestinal, previne constipaţia, protejează mucoasa colonului, scade şi reglează tensiunea arterială. Mai mult conţine şi vitaminele A, C, E, B1, B2, B3, minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier, zinc, mangan, cupru, seleniu, fosfor, bromelaină, fitonutrienţi, saponine, izoflavone, lignani, fructoză şi zaharoză.