Ca să fii frumoasă şi sănătoasă, nu trebuie să faci un efort foarte mare, este suficient să mănânci echilibrat.
Nu este întotdeauna nevoie de cure de slăbire, le poţi evita urmărind constant să ai o alimentaţie care să includă fructe şi legume proaspete, cereale şi lactate. În combinaţia potrivită, aceste alimente sunt adevărate elixire ale sănătăţii şi frumuseţii.
Savurează deci gusturile pure şi răsfaţă-te cu vitamine, minerale şi alte substanţe vegetale secundare.
Varza conţine clorofilă, care protejează celulele de îmbătrânire prematură. Betacarotina păstrează pielea netedă şi sănătoasă. Poţi încerca salata de varză proaspătă.
Nucile stimulează sinteza pigmenţilor din păr, creşterea părului şi fac pielea mătăsoasă. Miezul se strică repede, aşa că ar fi bine să le cumperi întregi.
Ceaiurile din plante regenerează pielea şi stimuează metabolismul. Flavonele fortifică vasele sanguine. Aromatizează-le cu scorţişoară.
Morcovii stabilizează membranele celulare şi previn căderea părului. Spală-i bine cu apă rece înainte de consum.
Spanacul protejează pielea şi mucoasele şi întăreşte ochii. Taninul numit secretină stimulează digestia. La fel ca şi în cazul morcovilor, spanacul se spală cu apă rece.
Fulgii de ovăz sunt buni pentru a avea nervi puternici şi pielea catifelată. Acidul folic participă la regenerarea celulară. Îi poţi consuma amestecaţi cu lapte sau în supe de legume.
Ananasul stimulează metabolismul lipidelor. Zincul pe care-l conţine stabilizează celulele şi asigură un păr frumos şi des. Trebuie să ştii că fructele coapte bat în roşu.
Migdalele fortifică membranele celulare şi protejează de atacul radicalilor liberi, încetinind îmbătrânirea. Le poţi consuma cu kefir şi miere.
Cireşele fortifică pielea, părul, unghiile şi sporesc capacitatea de concentrare.
Coacăzele negre sunt mari furnizori de vitaminele C şi E; în plus, stimulează hidratarea pielii. Scoate codiţele numai înainte de preparare.
Varza creaţă conţine vitaminele A, C şi E, a căror acţiune combate atacul radicalilor liberi şi asigură o piele netedă. Este mai uşor digerabilă după primul îngheţ.