Top 5 alimente pentru memoria copiilor

Potrivit medicilor, există numeroase alimente care, consumat de copii, îi poate ajuta să își dezvolte memoria, starea de spirit sau evoluția limbajului.
  • Publicat:
Top 5 alimente pentru memoria copiilor

Primii ani de viață sunt fundamentali pentru dezvoltarea adecvată a creierului. Studiile arată că o dietă bogată în nutrienți în copilărie influențează în mod direct capacitatea cognitivă, starea de spirit, competențele motorii și evoluția limbajului. Iată, așadar, care sunt cele mai bune alimente pentru hrănirea creierului copiilor.

Topul alimentelor care ajută la dezvoltarea creierului copiilor

Într-o postare recentă, medicul Bogdan Pascu, specialist în endocrinologie pediatrică, subliniază importanța nutriției adecvate pentru sănătatea creierului copiilor.

„Top cinci alimente pentru un creier sănătos și fericit. Pe primul loc este oul, urmează legumele și frunzele verzi, peștele, afinele și carnea roșie”, arată dr. Bogdan Pascu, specialist în endocrinologie pediatrică, într-o postare pe Facebook.

Să le luăm pe rând.

Ouăle

Ouăle conțin un amestec benefic de proteine de calitate superioară, grăsimi sănătoase, precum și vitamine și minerale, având un efect favorabil asupra dezvoltării cognitive și neurologice.

„Recomandarea mea ar fi să încercăm să umplem prima dată farfuria cu proteine și cu culoare. Adică cu o omletă sau legume, salată. Și dacă mai rămâne loc punem la final niște iaurt cu cereale sau două-trei guri de produse de panificație”, explică dr. Bogdan Pascu, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

Verdețuri precum spanacul, varză sau kale

Dacă primele două sunt pline de vitamine, kale este un super aliment, plin de antioxidanți și alte lucruri care ajută la creșterea noilor celule ale creierului. Pentru unii copii, verdele este foarte greu de servit. Deci, în loc să serviți o salată, vă recomandăm să încercați câteva idei diferite:
  • Serviți spanacul sau varză în smoothie-uri pentru gustare.
  • Adăugați spanac la omletă sau lasagna.
  • Faceți chipsuri de kale.

Peștele

Peștele este o sursă bună de vitamina D și omega-3, substanțe care protejează creierul, cresc abilitățile mentale și alungă pierderile de memorie. Somonul, tonul și sardinele sunt toate bogate în omega

Carnea roșie

Carnea roșie este o altă sursă de proteine de primă clasă, fiind de mare ajutor în procesul de creștere și dezvoltare al copilului deoarece conține aminoacizi, care ajută copiii să devină înalți și puternici.

Afinele

Consumul regulat de fructe de pădure, cum ar fi afine și zmeură, poate avea un impact pozitiv asupra sănătății mentale și fizice a copiilor.

FOTO: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”