Top 7 cele mai bogate în calciu alimente care nu sunt lactate

  • Publicat:
Top 7 cele mai bogate în calciu alimente care nu sunt lactate

Nu este un secret că un pahar de lapte este o sursă excelentă de calciu și poate contribui la menținerea sănătății generale a oaselor. Dar pentru cei care sunt intoleranți la lactoză, vegani sau pur și simplu preferă să nu consume lactate, există alte alimente bogate în calciu care pot face parte dintr-un regim alimentar sănătos.

Anumite alimente conservate, precum peștele sau fasolea, dar și băuturile fortificate oferă o cantitate mare de calciu pentru a te ajuta să consumi necesarul zilnic.

Iată șapte alimente sănătoase bogate în calciu care nu sunt lactate:

Suc de portocale fortificat

Sucul de portocale 100% este făcut doar din portocale, fără adaos de zahăr. Conform Departamentului de Agricultură al SUA (USDA), o ceașcă de suc de fructe 100% contează ca o porție de fructe. Majoritatea mărcilor de suc de portocale sunt fortificate cu calciu, ceea ce înseamnă că acest nutrient este adăugat produsului finit. În plus, sucul de portocale este o sursă bună de hesperidină, un antioxidant antiinflamator.

Sardine la conservă

Surprinzător, calciul din sardinele conservate provine din oasele peștelui, care se înmoaie în timpul procesului de conservare și sunt complet comestibile. Sardinele sunt, de asemenea, o sursă bună de acizi grași omega-3, care pot adăuga efecte antiinflamatorii. Sunt, de asemenea, bogate în vitamina D, un alt nutrient care joacă un rol vital în sănătatea oaselor.

Dacă nu mănânci cele trei porții de pește recomandate pe săptămână, sardinele conservate sunt o bază excelentă pentru un prânz sau o cină rapidă. Adaugă sardinele la o salată pentru o doză de grăsimi sănătoase și proteine sau la paste pentru un gust savuros.

Lapte de migdale neîndulcit

Laptele de migdale este o băutură vegetală ușoară, care este adesea fortificată cu calciu. Versiunea neîndulcită combină migdale și apă, iar un pahar are doar 40 de calorii. Spre deosebire de lactate, nu este o sursă bună de proteine, dar multe mărci adaugă în el calciu și vitamina D pentru a sprijini sănătatea oaselor.

Somon la conservă

Dacă somonul crud este prea scump sau neatrăgător pentru a-l găti, varietatea conservată are multe de oferit din punct de vedere nutritiv. La fel cu sardinele, somonul conservat include oasele înmuiate pentru un plus de calciu și are, de asemenea, mulți acizi grași omega-3 și proteine. Somonul este benefic pentru inimă, iar varietatea conservată este o modalitate ușoară și convenabilă de a o introduce în dietă.

Tofu

Tofu este o sursă bună de calciu și proteine vegetale. Deoarece are un gust mai blând, tofu preia gustul oricărei marinade sau sos și poate fi transformat într-o varietate de gusturi și texturi foarte diferite.

Lapte de soia fortificat

Laptele de soia se remarcă prin faptul că este una dintre singurele băuturi vegetale care are o cantitate comparabilă de proteine cu laptele de vacă. Deși nu toți nutrienții pe care îi conține sunt comparabili cu cei dintr-un pahar de lapte de vacă, laptele de soia este o opțiune bună pentru cei care urmează o dietă vegană sau nu consumă lactate.

Fasole albă

Fasolea albă, cum ar fi cannellini sau fasolea mare nordică, are o cantitate substanțială de calciu. De asemenea, este o sursă puternică de fibre, care ajută la digestie, sănătatea intestinului, sănătatea inimii și longevitate. Datorită texturii moi, fasolea albă se amestecă bine în supe cremoase sau face un topping consistent pentru pâine prăjită cu avocado. O cutie de fasole albă poate servi, de asemenea, ca sursă de proteine într-o salată sau paste.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Când și cum trebuie să iei calciu să se absoarbă complet în oase

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc