Top trei cele mai sănătoase alimente din lume. Surpriza este la primul loc

Uite care sunt cele mai sănătoase alimente din lume, care nu ar trebui să îți lipsească din dietă!
  • Publicat:
Top trei cele mai sănătoase alimente din lume. Surpriza este la primul loc

Când vine vorba despre alimentație sănătoasă, fructele și legumele sunt adesea cele care ne vin primele în minte. Totuși, cel mai sănătos aliment din lume nu este niciunul dintre acestea. De fapt, mulți nici măcar nu iau în considerare acest aliment pentru dieta lor zilnică. Cu toate acestea, este esențial să știm care sunt cele mai bune alimente pentru organismul nostru.

Cel mai sănătos aliment

Specialiștii au analizat conținutul a 17 nutrienți vitali găsiți în diferite alimente. Ei au evaluat proporția acestora în raport cu numărul de calorii. Acest studiu a relevat că există un aliment care se remarcă prin faptul că la 100 de calorii furnizează 100% din necesarul zilnic de acești nutrienți esențiali.

Cel mai sănătos aliment din lume nu este altul decât năsturelul. Această plantă cunoscută în popor sub numele de brâncuță sau măcriș de baltă, surprinde prin capacitatea sa de a oferi o gamă impresionantă de nutrienți esențiali.
Gustul său ușor picant poate aduce un plus de savoare oricărei mese. Pentru cei care cultivă năsturel acasă, este important să se asigure că plantele sunt bine hidratate pentru a se dezvolta corespunzător.

Al doilea cel mai sănătos aliment

Pe locul al doilea în acest clasament se află varza chinezească. Aceasta ușurează digestia și este bogată în nutrienți benefici organismului. De exemplu, doar 100 de grame de varză chinezească pot acoperi un sfert din necesarul zilnic de vitamina C, în timp ce furnizează și proteine vegetale și aminoacizi de înaltă calitate.

Alimentul de pe locul trei

Locul al treilea este ocupat de manglod sau sfecla elvețiană. În topul celor mai sănătoase alimente, legumele verzi domină în mod evident. Frunzele de sfeclă roșie se clasează pe locul al patrulea, urmate de spanac, cicoare, salată verde, patrunjel, salată romană și varză.

Pentru o alimentație sănătoasă, variată și echilibrată, trebuie să includem în dietă nu doar fructe și legume, ci și alte surse de nutrienți esențiali. Aceștia se găsesc în leguminoase, cereale integrale și alimente bogate în acizi grași nesaturați. Astfel, putem asigura organismului nostru toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru a funcționa în mod optim.

Sursă – https://www.focus.de/gesundheit/ernaehrung/ueberraschender-platz-1-das-sind-die-gesuendesten-lebensmittel-der-welt_id_184539180.html

Sursă foto – Fecundap stock / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian