Varza: este plină de substanţe nutritive cum este sulforafanul, un compus chimic despre care s-a constatat că poate creşte rezistenţa la diferite tipuri de cancer prin activarea enzimelor protectoare.
Sfecla: o legumă cu frunze verzi bogată în carotenoizi şi acid folic, care protejează vederea de efectele îmbătrânirii dar este şi un scut eficient împotriva cancerului.
Scorţişoara: ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi la menţinerea colesterolului în limite normale.
Sucul de rodie: reduce tensiunea arterială şi protejează împotriva îmbătrânirii celulare premature prin acţiunea sa antioxidantă.
Prune uscate: pline de antioxidanţi, cu puternic efect de combatere a radicalilor liberi.
Seminţe de dovleac: o sursă excelentă de magneziu şi minerale care asigură un risc scăzut de moarte prematură. În plus, sunt pline de fibre , au foarte puţine calorii şi ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate, ducând la scăderea în greutate.
Sardine: bogate în acizi graşi Omega 3 şi calciu, precum şi alte substanţe nutritive ca fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan şi complex de vitamina B
Turmeric: poreclit şi „super-starul condimentelor”, acesta are efect antiinflamator şi anticancerigen.
Afine: pline de nutrienţi care asigură o memorie de invidiat.