Simbol al bucatariei
exotice, laptele de cocos este un produs indispensabil pentru
bucataria oricarei femei care se respecta. Studiile recente ii scot
la iveala multiplele avantaje, asa ca nu ezita sa il folosesti,
macar din cand in cand!
Inlocuieste laptele de vaca cu lapte de cocos
Daca vrei sa dai o savoare in plus bunatatilor pe care le gatesti,
laptele de
cocos poate sa inlocuiasca laptele de vaca in
toate retele obisnuite. Foarte popular in bucatariile traditionale
din Thailanda, Malaesia, Sri Lanka, India, Africa si Caraibe,
laptele de cocos are avantajul ca poate fi folosit atat in
combinatii dulci cat si sarate.
Datorita continutului sau bogat in grasimi, este de ajuns sa reduci
cantitatile de unt sau de ulei din reteta pentru care optezi si
obisnuitele prajituri vor avea o aroma mult mai exotica!
Laptele de cocos inlocuieste cu brio si smantanta, din mancaruri
sarate precum piure de cartofi, musaca,
supe sau sosuri. Singura conditie este sa
amesteci bine continutul, pentru a evita formarea
cocoloaselor.
Laptele de cocos, cu savoarea sa dulce, se poate combina cu toate
ingredientele, insa este in mod special potrivit pentru creveti si
peste, in mancarurile sarate si cu scortisoara, in cazul
deserturilor.
Daca sa inlocuiesti laptele de vaca cu cel de cocos nu ti se pare o
idee tocmai buna, pe langa aroma exotica pe care o poti da mancarii
tale, iti dam si alte motive ca sa optezi pentru laptele de
cocos.
Este plin de fier si potasiu
Laptele de cocos se obtine prin procesarea miezului de cocos, fin
maruntit, cu apa calda si este foarte bogat in fier, potasiu si
fosfor. Este totodata o sursa de
magneziu, cupru, seleniu si zinc. Toate aceste
minerale sunt o adevarata binefacere pentru corpul tau, mai ales
pentru frumusetea pielii si sanatatea psihica.
Este bogat in acizi grasi saturati
Laptele de cocos contine cantitati considerabile de acid lauric,
foarte important pentru sanatate. Acest acid gras este aproape la
fel de gras ca laptele matern si are particularitatea de a se
indrepta direct spre ficat, unde se transforma in energie.
Cercetatorii sustin ca acest lucru dubleaza rata metabolica,
favorizeaza pierderea in greutate,
imbunatateste sistemul imunitar si te umple de
energie.
Citeste si
Sanatate si frumusete in boabele de
struguri