Trei motive pentru care castraveții sunt înveliți în plastic

  • Publicat:
Trei motive pentru care castraveții sunt înveliți în plastic

Castraveții aduc o prospețime greu de egalat la mesele și pot fi găsiți, cel mai adesea, în două variante. Unii dintre ei sunt întotdeauna înveliți individual în plastic! Iată motivele pentru care se întâmplă acest lucru. 

Plasticul păstrează umiditatea

Unele specii de castraveți au coji subțiri. Acest lucru îi face susceptibili să piardă umiditatea pe măsură ce stau pe rafturile magazinelor alimentare, transformându-i din crocanți în tari și flexibili. Plasticul îi învelește ca o a doua piele pentru a păstra umiditatea în interiorul castraveților mai mult timp.

Această idee se aplică și altor varietăți de castraveți, așa cum a demonstrat Cooks Illustrated în timpul experimentelor cu stocarea castraveților americani. Dintre cei stocați liber într-o pungă cu fermoar și cei înveliți strâns în folie de plastic, cei înveliți au rezistat de două ori mai mult timp decât cei din pungă: zece zile întregi față de cinci zile!

Castraveții în pungă cu fermoar aveau spațiu să respire și să elibereze umiditatea, așa că s-a format un mediu umed ideal pentru microorganisme care cauzează putrezirea. Aceasta nu a fost o problemă pentru castraveții înveliți strâns.

Plasticul previne loviturile și zgârieturile

O problemă cu castraveții cu coajă subțire este tendința lor de a fi ciupiți, zgâriați și loviți pe măsură ce sunt transportați de la fermă la magazin. Nu numai că cei care îi cumpără preferă produsele neciupite, dar aceste lovituri și zgârieturi pot dezvolta mucegai și pot contribui la putrezire, un motiv pentru care este recomandat să cumperi fructe și legume care nu sunt ciupite sau deteriorate.

Plasticul previne oxidarea castraveților

Există șase condiții necesare pentru creșterea patogenilor transmisibili prin alimente. Una dintre acestea este prezența oxigenului, care accelerează deteriorarea alimentelor, deoarece majoritatea microorganismelor au nevoie de oxigen pentru a crește și a se multiplica. Oxigenul cauzează și oxidarea, care îi face pe castraveți să devină maronii. La fel cum folia de plastic în jurul castraveților păstrează umiditatea în interior, ea menține și oxigenul afară, încetinind astfel ritmul de deteriorare.

Cel mai bun mod de a păstra castraveții proaspeți acasă, ca și cei care îi cultivă și îi vând, este să-i învelești strâns în folie de plastic. Păstrează-i în cea mai caldă parte a frigiderului, spre partea din față, departe de elementele de răcire, deoarece preferă să fie păstrați la aproximativ 12°C. 

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: 2 lucruri pe care să le faci cu cojile de castraveți pentru a avea plante sănătoase

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc