Chiar și așa, în ziua de astăzi devine tot mai greu să găsești alimente nealterate prin supermarket-uri. De foarte multe ori ajungem să cumpărăm mâncare veche, fără gust doar pentru că ne-am lăsat păcăliți de termenul de valabilitate de pe ambalaj.
Cumpără carne din măcelărie
Nu cumpăra carne din marile magazine. Cere măcelarului să-ți aleagă carne și spune-i ce vrei să faci din ea. Nu cumpără niciodată carne tranșată gata! Chiar dacă nu scrie pe eticheta, are aditivi! Cumpără pui întregi, congelați sau proaspeți, și nu carne de pui gata tranșată.
Renunță la toate preparatele care au adaus de zahăr și sare
Renunță la preparatele cu amidon (începând de la iaurturile cu fructe și unele tipuri de creme de brânză, samantana degresată). Este foarte simplu să faci selecția, citești eticheta. Toate aceste produse aduc un exces inutil de calorii, fără că acesta să fie justificat de un plus de nutrienți.
Folosește conserve în recipiente de sticlă, evită toate produsele care se vând în plastic sau tablă. Folosește cu încredere legumele și produsele congelate. Sunt mereu cele mai proaspete.
Dacă nu ai obiceiul să citești etichetele alimentelor, ar fi bine să încerci să o faci. Vei fi surprins de cantitatea de informații conținuta de această mică eticheta reglementată prin lege.
Legislația federală obligă că toate alimentele ambalate să poarte o eticheta care să arate ingredientele, mărimea porțiilor, caloriile, cantitatea totală de lipide, grăsimile săturate, grăsimile trans, cantitatea totală de carbohidrați, proteine, colesterol și sodiu, că și Dozele Zilnice Recomandate (DZR) ale anumitor nutrienți, cum ar fi vitamina A, vitamina C, calciul și fierul.
CONCLUZIE
Principala regulă este să alegi o varietate de alimente integrale, neprocesate, pentru a te asigura că primești cantitați adecvate de nutrienți și de substanțe adjuvante în lupta contra bolilor.
FOTO: Shutterstock.