Este foarte important să avem o relație sănătoasă cu mâncarea, dar această relație arată diferit de la o persoană la alta. În general, o relație bună cu mâncarea presupune să o privim ca pe o sursă de energie și plăcere. Mâncarea ne oferă nutrienți care ne dau energie, dar în același timp ne produce plăcere și confort. Pornind la drum cu acest mindset te vei simți mai confortabil și îți vei înțelege și asculta corpul.
Mâncatul intuitiv este esențial în relația pe care o avem cu mâncarea. Ai trei mese pe zi? Consumi suficiente alimente și ai varietate în preparate? Sari peste mese? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care trebuie să ți le pui conștient. De asemenea, ține cont de cum te simți după fiecare masă și ce ai consumat pentru a-ți produce confortul sau disconfortul pe care-l resimți.
Setarea unor bariere te ajută să-ți pui pe picioare relația cu mâncarea. Termeni recum „fast-food”, „mâcare sănătoasă” sunt câțiva pe care trebuie să îi ai în vedere. De asemenea, mai poți cataloga mâncarea ca fiind „bună” sau „rea”, în funcție de cum te face să re simți.
Chiar dacă ți-ai propus să începi să ai o relație mai bună cu mâncarea, nu te aștepta ca schimbările să apară peste noapte. Este un întreg proces care fluctuează în timp și asta este perfect normal. Factorii de stres pot influența acest proces, dar important este cum reușești să te redresezi.