Ce-ar fi să iei o masă cu aer de Hollywood? Atunci mergi în SUA, într-un restaurant patronat de un actor. Şi ofertele sunt mai mult decât variate – de la delicatese japoneze, la cele marocane şi, de ce nu, la hamburgeri fără carne de vită.
O poveste despre stil
Robert De Niro nu este doar un actor de senzaţie, dar şi coproprietar al unui lanţ de restaurante incredibile, Nobu. Starul a participat la decorarea locaţiilor, iar în privinţa meniului i-a dat mână liberă lui Nobuyuki Matsuhisa, cunoscut drept Nobu.
Este vorba de un japonez şcolit în arta sushi, dar şi în bucătăria peruană. Astfel, preparatele acestuia au devenit o combinaţie a celor două culturi. Un singur fel de mâncare costă între 20 şi 40 de dolari, iar cunoscătorii ştiu că merită. Este vorba de salate de peşte crud, de pate de caviar, de tarte de somon unse în caviar, creveţi la grătar pe pat de spanac sau supe de alge cu ciuperci rare.
Doar pentru îndrăgostiţi
Ryan Gosling şi-a deschis şi el o astfel de afacere. La Tangine poţi să ai parte de cea mai romantică cină din viaţa ta, gândită în detalii de un star. Este vorba de un restaurant cu specific marocan în care stai doar în perne de puf, înconjurat de lemn negru sculptat. Mâncarea are influenţe africane, franceze şi spaniole şi costă mai mult de 100 de dolari pentru o persoană.
Un meniu delicios începe cu humus şi măsline pe pâine dospită de deşert. Urmează o salată de ardei verzi, mere şi oţet lângă sorbet de lămâie şi zmeură. Al treilea fel înseamnă o porţie de creveţi în sos de lămâie şi ciuperci sau miel servit cu prune uscate şi sos de miere.
Citeşte şi: Catalin Botezatu, un virtuoz al artei culinare! Vezi ce fusion food prepara!
Mananca asiatic ca sa te simti bine in pielea ta!
Secrete ale dietei din jurul lumii