What NOT to do in fitness

Una dintre cele mai raspandite erori pe care le faci la sala de fitness este sindromul "prea mult, prea repede". Daca te astepti la schimbari spectaculoase intr-un timp scurt nu vei reusi decat sa ai o deziluzie uriasa, si, in final, vei abandona toate pl
  • Publicat:
What NOT to do in fitness
What NOT to do in fitness

1. Absenta incalzirii
Momentele propice pentru incalzire sunt inainte si dupa ora de aerobic sau fitness. Inainte, deoarece stretching-ul ajuta la incalzirea muschilor si ii pregateste pentru antrenament, si dupa, pentru a-i intinde dupa incordarea din timpul exercitiilor si a evita contractarea lor. Nu sari peste aceste etape! Nu comite greseala de a le considera inutile, gandindu-te doar la numarul caloriilor pierdute.    

2. Prea multe exercitii
Cea mai eficienta modalitate de a-ti face rau este de a-ti folosi muschii mai mult decat acestia pot duce, chiar daca stii ca o eficienta mai mare obtii prin exercitii progresive. De asemenea, este si mult mai sanatos pentru cresterea fortei musculare sa iei lucrurile gradual.
 Insuficienta incalzire anterior orei de sport
Muschii au nevoie de timp pentru a se adapta efortului necesar unei activitati aerobice, de aceea exercitiile de incalzire sunt indispensabile unei ore de efort fizic.
 
3. Relaxarea insuficienta
Dupa ora de activitate fizica, cei mai multi fug spre dusuri, fara a sti ca inima are nevoie de cateva minute pentru a-si reveni la ritmul initial, la fel si muschii, pentru a se relaxa. In plus, totul se face pe o muzica ce iti confera si liniste interioara.
 
4. Antrenamentul prea intens
Aceasta greseala ii priveste pe „eroii week-end-ului’, aceia care cred ca intr-o duminica dupa-masa pot face o cantitate de exercitii suficienta pentru toata saptamana. Insa, pentru pierderea in greutate, e indicat sa ne antrenam cu moderatie pe perioade mai lungi, decat sa concentram exercitii intense in cateva minute.
 
5. Hidratarea insuficienta
Este o eroare pe cat de banala, pe atat de des intalnita. Se intampla foarte des sa uitam de sticla cu apa si sa ne simtim mult prea obositi fara sa stim de ce. Este recomandat sa bem putin mai mult decat suficient, si nu neaparat atunci când simtim nevoia.
 
6. Antrenamentul insuficient
Vrei sa vezi rezultate, dar nu esti dispusa sa depui efort? Tinand cont ca nu este util nici prea mult efort, antrenamentul trebuie sa fie suficient pentru a-ti creste ritmul cardiac si a simti satisfactia de a finaliza o activitate fizica eficienta. In special in dobandirea fortei musculare, ideea de baza este sa aduci muschiul la maximum pana cand simti ca nu mai poti face nici un alt exercitiu.
 
7. Lipsa controlului
Adu-ti aminte ca tu esti cea care face exercitiile, nu le face antrenoarea, asa ca in momentul in care simti ca nu mai poti, nu te forta. Controlul asupra corpului tau e important nu doar pentru eficienta exercitiului, cat mai ales pentru a nu dauna grupului muscular pe care il antrenezi, si coloanei.
 
8. Consumul de suplimente energetice
Mai ales in cazul unui antrenament moderat, tot ceea ce pierzi prin exercitii se depune la loc. Energetic este, in acest caz, sinonim cu caloric, fiind ultimul lucru pe care il doresti de la un antrenament.
 
9. Practicarea unui sport pentru ca e in voga
Cel mai bun antrenament pentru fiecare dintre noi este unul potrivit fizicului si profilului nostru fiziologic. Totodata, trebuie sa fie unul care ne place, pentru a nu renunta la el, si nu neaparat unul la moda.

Articol exclusiv online, text A. Raicu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Mananca sanatos si la job!
Mananca sanatos si la job!