Dacă vrei să ai o dietă echilibrată și plină de nutrienți și vitamine, nu ezita să integrezi în meniul și rețetele tale zucchini. Această legumă conține nutrienți esențiali, antioxidanți și numeroase fibre prietenoase cu tractul gastrointestinal. De asemenea, este un ingredient versatil și oferă preparatelor o aromă delicată care se potrivește perfect atât cu un antre, cât și cu un desert.
Atât coaja, cât și pulpa oferă nutrienți precum fibre, ideale pentru digestie, calciu, perfect pentru oase, magneziu, esențial pentru dispoziție și potasiu pentru musculatură. De asemenea, reamintim conținutul de antioxidanți, inclusiv vitamina C și polifenoli. Chiar și semințele sunt bogate în fibre, vitamina A și vitamina C. Aproximativ 113g de zucchini conțin:
Aceste legume conțin antioxidanți, beta-caroten, luteină și zeaxantină, cunoscuți pentru pigmentul pe care-l oferă legumelor roșii, portocalii și galbene. Antioxidanții sunt ideali pentru combaterea radicalilor liberi, iar o dietă bogată în antioxidanți te ajută să stai departe de stresul oxidativ și bolile pe care le poate provoca.
Zucchini este o sursă de fibre atât solubile, cât și insolubile. Fibele solubile acționează ca prebiotice, adică hrănesc bacteriile bune din tractul gastrointestinal. Astfel funcțiile digestive rămân sănătoase și nutrienții sunt absorbiți.
Fibrele pe care aceste legume le conțin mențin la un nivel normal glicemia, un aspect esențial în special când vorbim de riscul de diabet de tip 2, când organismul nu poate absorbi fibrele și acestea rămân intacte în tractul gastrointestinal ajutând la încetinirea absorbției de zahăr.
Încă o dată, fibrele au un rol esențial, deoarece încurajează un nivel sănătos al colesteroluli. Astfel, chiar și inima este protejată având în vedere că un colesterol LDL crescut poate reprezenta un risc mărit de boli cardiovasculare, scrie CDC.
Zucchini conține numeroase vitamine A, un nutrient important pentru vedere, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. Mai mult, vitamina A reduce riscul de ochi uscați și orbire.