Daca alegeti sa consumati
un sfert de ceasca de seminte, v-ati acoperit mare parte din
necesarul zilnic de cupru si mangan. Ambele sunt esentiale pentru o
silueta de invidiat.
Cuprul intervine in procesul de absorbtie al fierului, deci e vital
pentru combaterea anemiei. In plus, regleaza functiile metabolice
si astfel nu veti mai simti nevoia sa mancati multe dulciuri. Pe de
alta parte, manganul intervine in metabolismul grasimilor si al
carbohidratilor, deci e un alt nutrient care previne in special
ingrasarea.
Si ambele elemente se gasesc din abundenta in micutele seminte de
susan. In plus, acestea contin unele dintre cele mai calitative
fibre alimentare, care scad colesterolul. Sunt motive puternice sa
le alegeti drept condiment atat pentru preparatele din carne,
pentru salate, paine, dar si pentru dulciuri.
Atentie insa! Pe cat de bune sunt pentru reglarea metabolismului,
pe atat de multe calorii au. Asa ca trebuie consumate in doze
moderate, nu mai mult de un sfert de ceasca pe zi. Aceasta
cantitate are nu mai putin de 200 de calorii.
Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se
intampla, Doctore?
Citeste si: Alimente care usureaza lupta cu
hemoroizii