Iarna este anotimpul în care vrei să savurezi o băutură delicioasă și care să te încălzească în acelaşi timp. De aceea, pentru cei care iubesc cafeaua, ne-am gândit la câteva reţete de cafea ideale pentru anotimpul rece.
Ingrediente:
Într-o cratiţă mică, la foc mediu, adaugă laptele, ghimbirul şi batonul de scorţişoară. Bate continuu până când se fierbe (pentru a infuza aromele în lapte) și devine spumos, aproximativ 3-4 minute.
Aceste ingrediente dau băuturii o aromă minunată, dulce și condimentată, care te încălzește din interior.
Ia cratiţa de pe foc și amestecă espresso-ul/cafeaua și mierea până când aceasta se dizolvă. Scoate batonul de scorțișoară și ghimbirul (cu o strecurătoare mică). Toarnă într-o ceașcă și ornează cu scorțișoară măcinată (optional).
Sursa: www.yayforfood.com
Ingrediente:
Pune primele cinci ingrediente în blender şi amestecă-le până la omogenizare. Transferă amestecul într-o cratiţă. Aşează cratiţa pe foc şi găteşte la foc mediu, amestecând, până când lichidul se încălzeşte, dar fără a-l fierbe.
Ia cratiţa de pe foc şi adaugă, dupa preferinţă, rom. Toarnă amestecul în 6 căni de dimensiune medie. Decorează cu frişca şi fulgi de cocos.
Sursa: www.desprecafea.info
Ingrediente:
Umple paharul cu apă fierbinte pentru a se preîncălzi, lasă-l 2 minute, apoi goleşte-l. Pune cafeaua în ¾ din pahar. Adaugă zahărul brun şi amestecă până când se dizolvă complet, apoi pune whisky-ul irlandez.
Pentru decor, poţi face un guler de frişcă şi să adaugi scorţişoara şi ciocolată rasă. Bautura se serveşte caldă.
Sursa: www.desprecafea.info
Este o reţetă tradiţională vietnameză care se prepară folosind gălbenuşul de ou şi cafea.
Ingrediente:
Combină apa fierbinte cu pudra de cafea instant și amestec-o să se dizolve. Apoi, toarnă cafeaua în paharul sau cana de servire.
Într-un castron, pune gălbenușul de ou, esența de vanilie și laptele condensat și bateți amestecul până devine spumos (sau cel puțin până arată ca o cremă spumoasă).
Pune ușor acest amestec deasupra cafelei în paharul de servire, amestecă și este gata de consumat.
Ingrediente:
În filtrul în care pui cafeaua, combină cafeaua şi scorţişoara măcinată. Prepari astfel o cantitate de cafea suficientă pentru 4 ceşti de cafea.
Între timp, amestecă laptele, zahărul, cacaoa şi vanilia într-o cratiţă. Lasă-le la foc mediu timp de 5-7 minute, amestecând din când în când, fără a le fierbe.
Apoi toarnă amestecul de lapte fierbinte în patru ceşti de cafea, peste care adaugi cafeaua cu aromă de scorţişoară. Decorează cu batoane de scorţişoară şi frişcă, după preferinţe.
Sursa: www.desprecafea.info
Savurează oricare din aceste băuturi, alături de cei dragi, în zilele friguroase de iarnă!