În timpul verii, când pofta de mâncare se reduce simțitor, o variantă perfectă de preparat ușor și foarte gustos este Cașprese – salata românească adaptată după faimoasa Caprese italiană, cu mozzarella, roșii și busuioc. Numai că în loc de mozzarella folosim deliciosul caș de oaie, o brânză renumită pentru gustul deosebit.
Mai mult, cașul de oaie este o sursă excelentă de proteine, grăsimi sănătoase și calciu, important pentru sănătatea oaselor! Important însă este să găsești un producător de încredere, care nu face rabat de la calitatea ingredientelor.
Citește și: Cum depistezi brânza falsă. La ce să fii atent când cumperi brânză din piață sau supermarket
Pentru această rețetă nu ai nevoie de ingrediente sofisticate și nici de cine știe ce îndemânare. Este o salată simplă, dar foarte gustoasă și aromată, numai bună pentru zilele călduroase în care ai mânca ceva ușor, dar sățios în același timp.
Pune pe lista de cumpărături următoarele ingrediente:
Cum se prepară salata Cașprese? Foarte simplu!
Se taie cașul felii, la fel și roșiile. Se stropesc cu puțin ulei de măsline extravirgin, se presară foarte puțină sare (sau chiar deloc – cașul e suficient de sărat) și la final se rup câteva frunze de busuioc proaspăt care se strecoară printre bunătăți, pentru a le oferi o aromă deosebită.
Citește și: Câtă brânză cu roșii poți mânca fără să te îngrași? Cantitatea corectă