La micul dejun, mulţi dintre noi iubim să consumăm ouă, fie că vorbim de ouă ochiuri, fierte, poşate sau omletă, dar ce nu ne place este când trebuie să le pregătim pentru toată familia. Mai ales dacă vorbim de o familie numeroasă. Venim cu o alternativă ideală pentru micul dejun şi mult mai consistentă şi anume, brioşe cu ouă, cartofi dulci, bacon şi broccoli, pe care am descoperit-o în cartea lui Kristen Buck. Vestea bună? Nu conţin gluten şi nici produse lactate aşadar, sunt ideale chiar şi pentru cei care suferă de intoleranţă. Bineînţeles, dacă nu te înţelegi bine cu unul dintre ingredientele menţionate mai sus, le poţi înlocui cu favoritele tale.
Lasă cuptorul la preîncălzit la 200 de grade. Foloseşte untul pentru a unge tava pentru cele 12 brioşe.
Într-un bol de dimensiuni medii amestecă ouăle, laptele de cocos, salsa şi drojdia. Adaugă sare şi piper după gust şi lasă compoziţia deoparte. Găteşte baconul la foc mediu până devine crocant, apoi ia-l din tigaie şi pune-l pe un şerveţel pentru a se absorbi excesul de ulei. În aceeaşi tigaie pune la gătit cartoful dulce şi broccoli şi amestecă ocazional. Lasă-le la foc mediu timp de 5 minute până se înmoaie.
Adaugă în fiecare compartiment pentru brioşe câte un strat de bacon şi amestecul de broccoli şi cartof dulce, iar apoi toarnă în mod egal amestecul de ouă. Pune tava la cuptor timp de 15-20 de minute, iar mai apoi lasă-le să se răcească. Pot fi ţinute la frigider până la trei zile.