Ştim că dimineţile sunt pe repede-nainte şi vrem să facem cât mai multe lucruri: să ne luăm micul dejun, să ne pregătim pentru o nouă zi la birou, să ne bem cafeaua în linişte şi, de ce nu, să ne punem la curent cu ştirile zilei. Dar există zile în care pur şi simplu nu ai timp de toate astea, iar în privinţa micului dejun, clasicul toast, iaurtul grecesc cu ovăz şi fructe de pădure sau omleta cu bacon de care nu te mai desparţi devin plictisitoare şi simţi nevoia să încerci ceva nou. Dacă eşti consumtoare de ouă, avem pentru tine o reţetă rapidă şi delicioasă, gata în mai puţin de 20 de minute şi cu doar 150 de calorii/ porţie.
Ingrediente
-
spray de gătit pentru tigaie
-
12 felii de şuncă
-
brânză cheddar rasă
-
12 ouă mari
-
sare kosher
-
piper proaspăt măcinat
-
pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare
Ai nevoie de o tavă pentru 12 brioşe pe care să o dai cu spray de gătit. Între timp, lasă cuptorul să se încălzească la cel mult 200 de grade. Pe fiecare secţiune a tăvii, în locul unde ar trebui să pui brioşele adaugă câte o felie de şuncă peste care pui cheddar. Mai apoi, pune câte un ou la fiecare şi adaugă sarea şi piperul. Lasă-le la cuptor timp de 12-15 minute până când oul este gata şi adaugă deasupra pătrunjelul proaspăt.
Valori nutriţionale
-
340 calorii
-
12g de proteină
-
10g de carbohidraţi
-
7g de fibre
-
1g de zahăr
-
30g de grăsimi
-
9g de grăsimi saturate
-
240g de sodiu