Pentru amatorii de mâncare mexicană, această reţetă de burrito, săţioasă şi picantă, poate fi o soluţie la îndemână, iar cei care nu au mai preparat burrito până acum ar trebui să încerce, deoarece este pur şi simplu delicios.
Reţeta pentru două porţii mari:
2 foi de tortilla cu diametrul de 25 de centimetri
2 linguri de ulei vegetal
o ceapă mică, tăiată mărunt
1/2 ardei gras, tăiat mărunt
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
400 de grame de fasole neagră la conservă, clătită şi scursă
un ardei iute jalapeno, tăiat mărunt
90 de grame de cremă de brânză, tip Philadelphia
1/2 linguriţă de sare
2 linguri de coriandru verde, tocat mărunt
Preparare
Înveliţi foile de tortilla în folie de aluminiu şi puneţi-le în cuptorul încălzit în prealabil, la 175 grade Celsius, timp de 15 minute.
Încingeţi uleiul într-o tigaie cu diametrul de 25 cm. Căliţi ceapa, ardeiul gras, usturoiul şi ardeiul jalapeno şi gătiţi timp de 2 minute, amestecând din când în când.
Tăiaţi crema de brânză cubuleţe şi adăugaţi-le în tigaie, împreună cu sarea. Gătiţi timp de 2 minute, amestecând din când în când. Adăugaţi coriandrul. Aşezaţi ingredientele pe fiecare foaie de tortilla, uniformizându-le cu o lingură, apoi răsuciţi foile de tortilla.
Sursa: Mediafax