Ingrediente:
4 pulpe de curcan,
4 portocale,
condimente pentru friptură,
jumătate de linguriţă de sare,
jumătate de linguriţă de piper,
2 linguri suc de portocale,
o ceaşcă de suc de roşii,
verdeaţă după gust
Mod de preparare: Carnea dezosată se toacă în maşina de carne sau în mixer. Dacă folosiţi mixerul, tocaţi carnea mare, deci nu o transformaţi într-o pastă. Aceasta se combină cu condimentele. Mixaţi şi portocalele cu tot cu coajă, dar fără sâmburi.
Turnaţi amestecul peste carne. Se fac chifteluţele. Acestea se coc într-o tigaie de teflon de calitate, în grăsimea proprie. Nu se foloseşte adaos de ulei. Faceţi un dressing din tomate, sare, piper, suc de portocale şi o linguriţă de oţet.
Cu acest amestec, stropiţi chifteluţele cât sunt încă în tigaie, mai lăsaţi-le câteva secunde, apoi luaţi-le de pe foc. Ulterior, se servesc cu verdeaţă proaspătă, tocată fin. Înfigeţi câte o scobitoare în fiecare chifteluţă. Este o combinaţie corectă de fibre (din coaja portocalei) şi proteina din carne.