Clătite aromatizate cu ierburi, umplute cu un pate fin de păstrăv şi servite alături de sos de castravete – toate acestea pot fi consumate la o cină foarte elegantă, alături de un vin alb demisec.
Ingrediente:
Aluat de clătite: 120 de grame de făină, 2 ouă mari, 300 de mililitri de lapte, o linguriţă de sare, piper negru proaspăt măcinat, 50 de grame de unt moale, o lingură de pătrunjel tocat, o lingură de frunze de ceapă verde tocate
Pateul de păstrăv: 4 păstrăvi afumaţi, 375 de grame de brânză de tip Philadelphia, piper negru, 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguriţe de pastă de hran, o mână de pătrunjel tocat
Sosul de castravete: 300 de mililitri de smântână de gătit, 150 de mililitri de smântână grasă, o linguriţă de sare, 2 linguriţe de suc de lămâie, un castravete mare
Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol ingredientele pentru clătite – untul fiind înmuiat -, cu ajutorul unui tel. Se lasă deoparte timp de 30 de minute, se amestecă din nou cu telul, apoi se fac clătitele, într-o tigaie non-aderentă.
Păstrăvul de rupe fâşii, eliminând oasele şi pielea. Se pune într-un robot carnea, restul ingredientelor – cu excepţia pătrunjelului – şi se mixează până se obţine o spumă. Se adaugă verdeaţa.
Clătitele se umplu cu crema de peşte şi se rulează, apoi se aşază pe un platou de servit.
Se mixează într-un robot cele două tipuri de smântână, se asezonează şi se amestecă împreună cu castravetele tăiat cuburi mici (după ce în prealabil a fost curăţat de coajă şi sâmburi).
Se pune sosul într-un vas, din care invitaţii se pot servi singuri, după dorinţă.
Sursa: Mediafax