De multe ori se întâmplă să nu avem poftă de mâncare, dar totuși să vrem să gustăm un preparat ușor și rapid. Pentru că statul în bucătărie poate fi o adevărată plăcere, mai ales când descoperi, testezi și te bucuri de noi rețete, de data aceasta venim către voi cu o rețetă așa cum v-am obișnuit: delicioasă, ușor de preparat și sănătoasă. Este vorba de cremă de brânză feta cu roșii la cuptor, iar partea bună este că poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca gustare între mese și totul durează doar 30 de minute.
Pune cuptorul la preîncălzit la 190°C.
Pentru a pregăti crema de brânză: Într-un blender adaugă brânza feta, iaurtul, uleiul de măsline și puțină sare. Amestecă până se obține o pastă și dacă este nevoie pentru a ajuta textura mai adaugă ulei de măsline. Asezonează cu sare și piper după gust și transferă compoziția într-un bol.
Pentru a pregăti roșiile: pe o foaie de copt pune roșiile într-un singur strat și adaugă peste ele ulei de măsline. Asezonează cu sare și piper apoi bagă-le la cuptor timp de 20-25 de minute până devin moi și suculente.
Peste crema de brânză adaugă roșiile alături de busuiocul proaspă și servește preparatul cu pâine prăjită.