Să luăm următorul scenariu: o zi de vară călduroasă pe care să o completezi cu o porție delicioasă de creveți trași în bere. Gustul lor n-are cum să nu te cucerească, ba mai mult, vei dori să-ți surprinzi și prietenii.
Este un preparat bogat în proteine și ideal de servit ca aperitiv la un grătar cu prietenii sau familia, chiar alături de un pahar de bere, de ce nu?! Completează rețeta cu sosul favorit și bucură-ți papilele gustative cu gustul inconfundabil al creveților trași în bere.
Ingrediente pentru creveți trași în bere
Ai nevoie de:
- o doză de bere
- 250g făină
- 500g creveți
- ulei vegetal
Mod de preparare
- Primul pas este de a decortica creveții, dar lasă-le coada atașată.
- Într-un bol amestecă făina cu berea introdusă treptat, până obții o compoziție omogenă.
- Pune uleiul la încins într-o tigaie mare.
- Pune creveții în compoziția cu făină și bere și adaugă-i mai apoi în uleiul încins, timp de 2-3 minute.
- După ce îi scoți din tigaie, lasă-i pe un șervețel să absoarbă uleiul.
Valori nutriționale
O porție de 4 creveți conțin:
- Calorii: 368
- Grăsimi: 13g (Grăsimi saturate
- Sodiu: 693mg
- Carbohidrați: 27g (Fibre:
- Proteine: 27g
FOTO: Shutterstock