O reţetă pentru un aperitiv deosebit, dar uşor de preparat.
timp de preparare: 60 de minute, 4 porţii
Ingrediente
brânză proaspătă cu măsline – 600g
ceapă verde – 1 legătură
şuncă Praga – 150g
telemea de capră – 100g
smântână – 50g
fâină – 100g
ouă – 3 buc
pesmet – 100g
ulei de floarea soarelui – 400ml
sos de roşii – 200ml
usturoi – 3 căţei
busuioc – 30g
Mod de preparare
Se toacă mărunt ceapa verde şi şunca de Praga. Se amestecă îrnpreună cu brânza proaspătă, smântâna şi telemeaua rasă. Se omogenizează compoziţia.
Se fac crochetele în formă de bilă, se dau prin făină, ou, pesmet, apor iar ou şi pesmet şi se prăjesc în baie de ulei până când se rumenesc. Acestea nu trebuie prăjite prea mult, iar când sunt gata se servesc cu sos de roşii cu usturoi şi busuioc!
O reţetă de Chef Florin Dumitrescu realizată pentru catalogul Deluxe.