Frittata cu dovlecei şi mentă este un preparat delicios şi foarte uşor de realizat, pentru un mic dejun întârziat. Număr de porţii: 2-4
Ingrediente
6 ouă medii
sare de mare
piper proaspăt măcinat
3 linguri de ulei de măsline
o ceapă tăiată fin
3 dovlecei mici, tăiaţi felii subţiri
un căţel de usturoi mare, zdrobit
o mână de mentă proaspătă, tăiată fin
50 de grame de parmezan ras
50 de grame de brânză de capră moale
Mod de preparare
Într-un bol mare se bat ouăle cu sare şi piper.
Într-o tigaie non-aderentă (diametru de aproximativ 22 de centimetri) se pune o lingură de ulei, se căleşte ceapa timp de câteva minute până se înmoaie. Se lasă la răcit şi se adaugă în castronul cu ouă.
În aceeaşi tigaie, se mai pune o lingură de ulei şi se călesc dovleceii până se rumenesc. Se adaugă usturoiul şi se mai lasă un minut. După ce se răcesc puţin, dovleceii se adaugă şi ei în castronul cu ouă, alături de mentă şi jumătate din cantitatea de brânzeturi.
Se încălzeşte cuptorul la 190° Celsius. În tigaie se mai pune o lingură de ulei, se pun ouăle şi se acoperă cu restul de brânzeturi. Se pune tigaia în cuptor pentru circa 20 de minute, până ce compoziţia se încheagă şi se rumeneşte.
Sursa FOTO: taste.com