Ingrediente: 200 grame cartofi, un albuş de ou bătut, o ceapă potrivită tocată mărunt, un ardei gras roşu tocat, 100 grame de broccoli mărunţit, 50 grame brânză degresată, 6 ouă întregi, 50 grame lapte degresat.
Mod de preparare: Încălziţi cuptorul la 375 de grade. Tăiaţi cartofii feliuţe ca pentru chips-uri, aşezaţi-le într-un vas de yenna şi turnaţi albuşul de ou bătut spumă după care lăsaţi la cuptor 12-15 minute. Reduceţi temperatura din cuptor la 350 de grade.
Separat, într-o tigaie căliţi ceapa tocată mărunt, adăugaţi ardeiul gras şi broccoli. Amestecul şi brânza le turnaţi peste cartofii de la cuptor. Bateţi cele 6 ouă cu laptele şi adăugaţi-le şi pe acestea peste cartofi, după care introduceţi la cuptor quiche-ul pentru 45-50 de minute.