Sunt persoane care ar putea mânca un fructele unui copac de avocado întreg pe lună şi sunt persoane cărora ai putea să le prepari avocado în orice formă (salate felurite, sub formă de ciocolată, supă de avocado, preparate mexicane cu avocado, sushi etc) şi nu îl pot accepta. Şi totuşi, câţiva dintre prietenii mei care nu vor să audă de avocado au zis wow când au gustat această salată de avocado cu creveţi.
Majoritatea oamenilor ştiu că avocado este sănătos, însă ce ne facem cu gustul? Puteţi beneficia de grăsimile bune din avocado şi de vitamine din plin, căci avocado este o bază pentru foarte multe preparate. Un soi de cartof, am putea spune. Această reţetă este delicioasă şi foarte apreciată.
Ingrediente pentru 8 porţii:
Mod de preparare:
Sub jet de apă spălăm avocado. Cu un cuţit tăios se taie avocado în jumătaţi. Şi li se scot sâmburii. Micile imperfecţiuni se îndepărtează, ca la cartof. Din 8 jumătăţi de avocado se prepară cu furculiţa un piure peste care se pun creveţii fără crustă, muştarul, ceapa verde tăiată fin, zeama de lămâie, sare, piper, ardei iute. Recomandăm să tăiaţi manual toate ingredientele căci sub viteza roboţilor de bucătărie, gustul de avocado pierde din savoare. Cu umplutura rezultată se umplu bucăţile de avocado rămase. Poftă bună!