Reţeta de popcorn de făcut acasă

Foloseşte un vas de fontă sau un vas cu fundul dublu pe care îl pui pe foc şi adaugi:
  • Publicat:
Reţeta de popcorn de făcut acasă

Foloseşte un vas de fontă sau un vas cu fundul dublu pe care îl pui pe foc şi adaugi:
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui sau o lingură medie de unt
– 50 g de porumb pentru floricele
– un vârf de sare

Pui vasul pe aragaz la foc mediu spre mare, iar când uleiul s-a încins pui boabele de porumb, sarea, amesteci rapid cu o lingură şi acoperi cu un capac.

Boabele vor începe pe rând să pocnească, opreşte focul când majoritatea s-au deschis (timpul de expandare s-a redus la o secundă). Întotdeauna vor mai rămâne câteva boabe de porumb nedeschise, dar nu trebuie să aştepţi până se deschid absolut toate deoarece există riscul de a le arde.

Atenţie: nu lua capacul de pe oală imediat ce ai oprit focul, rişti ca unele floricele fierbinţi să sară pe tine.

Dacă vrei o aromă deosebită poţi adăuga (cât timp popcronul este fierbinte) puţin unt moale, caşcaval ras mărunt, boia sau alte condimente.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Frittata cu dovlecei şi mentă
Frittata cu dovlecei şi mentă
Recomandări: