Foloseşte un vas de fontă sau un vas cu fundul dublu pe care îl pui pe foc şi adaugi:
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui sau o lingură medie de unt
– 50 g de porumb pentru floricele
– un vârf de sare
Pui vasul pe aragaz la foc mediu spre mare, iar când uleiul s-a încins pui boabele de porumb, sarea, amesteci rapid cu o lingură şi acoperi cu un capac.
Boabele vor începe pe rând să pocnească, opreşte focul când majoritatea s-au deschis (timpul de expandare s-a redus la o secundă). Întotdeauna vor mai rămâne câteva boabe de porumb nedeschise, dar nu trebuie să aştepţi până se deschid absolut toate deoarece există riscul de a le arde.
Atenţie: nu lua capacul de pe oală imediat ce ai oprit focul, rişti ca unele floricele fierbinţi să sară pe tine.
Dacă vrei o aromă deosebită poţi adăuga (cât timp popcronul este fierbinte) puţin unt moale, caşcaval ras mărunt, boia sau alte condimente.