Salata de ciuperci si dovlecei – Asia
Ingrediente:
– 8 ciuperci, tocate marunt
– 1 dovlecel
– 4 linguri de rosii curatate de coaja si tocate
– 200g de branza tofu
Amesteca toate ingredientele intr-o farfurie, adaugand sare si piper negru.
Escalop de vitel cu pastai de fasole – Asia
Ingrediente:
– 4 bucati de muschi de vitel a cate 140g fiecare
– 200g de pastai verzi de fasole
– 200g castane de balta
– sos de soia
– lemongrass (Cymbopogon citratus)
– coriandru proaspat
– ulie de susan
– sare si piper
Amesteca sos de soia, lemongrass, coriandru, ulei de susan si fierbe-le cateva minute la foc mic. Fierbe la abur pastaile de fasole si castanele de apa. Fierbe carnea de vitel cu cateva legume si condimente, dupa gust. Serveste carnea de vitel cu legumele si sosul. Poti servi si cu orez fiert.
Legume coapte cu ansoa – Grecia
Ingrediente:
– o jumatate de ardei verde
– o jumatate de ardei rosu
– 2 rosii curatate de coaja si seminte
– 1 catel de usturoi
– 1 ceapa rosie
– 4 ansoa
– 50g de branza feta
– ulei de masline
– 1 lamaie
– sare si piper
Coace ardeiul si ceapa in cuptor, infasurandu-le in folie de aluminu. Toaca rosiile cat poti de marunt. Piseaza usturoiul. Farama feta in bucatele mici. Amesteca uleiul de masline, sucul de lamaie, bucatile de rosii si usturoiul pisat. Aseaza legumele pe un platou, presarand bucatelele de feta deasupra. Aranjeaza ansoa deasupra, apoi stropeste cu sos.
Pui cu iaurt si menta – Grecia
Ingrediente:
– 4 bucati de piept de pui
– 200g de orez
– 1 lamaie
– 1 lingura de miere
– 2 linguri de iaurt degresat
– 4 linguri de menta tocata
– sare si piper
Amesteca impreuna sucul de lamaie, mierea, iaurtul, menta, sarea si piperul. Fierbe orezul. Taie puiul in felii lungi, impacheteaza-le in folie de aluminiu si lasa-le la cuptor timp de 30 de minute. Serveste puiul cu sos si orezul fiert.
Peste carpaccio – America de Sud
Ingrediente:
– 400g file de peste slab
– 2 lamai
– 2 rosii coapte bine
– 2 fire de ceapa verde
– ierburi aromate dupa gust
– sare si piper
Taie pestele in felii de 1 cm grosime. Lasa pestele la marinat timp de o ora in amestecul de suc de lamaie, sare, piper si ierburi aromate. Curata de coaja si seminte rosiile, apoi taie-le in bucatele mici. Toaca ceapa verde. Aseaza pestele in mijlocul unei farfurii, in jurul acestuia aseaza rosiile tocate si presara firele de ceapa deasupra.
Peste la gratar cu stridii – America de Sud
Ingrediente:
– 4 fileuri de peste slab
– 2 kg de stridii
– 1 lamaie
– 2 linguri de rosii tocate
– 1 lingurita de zahar
– 1 lingurita de ghimbir
– coriandru tocat marunt
– ulei de susan
– sos chilli
– 200g orez
– 2g sofran
– 3 litri de apa
Amesteca sucul de lamaie, coriandrul, uleiul si sosul de chilli, fierbe la foc mic timp de cinci minute. Fierbe orezul la foc mic, adaugand sofran in apa in care acesta fierbe. Pune pestele la gratar timp de 5 minute. Pune si stridiile pe gratar, pana se deschid, indepartandu-le pe cele care nu se deschid. Serveste pestele si stridiile stropite cu sos impreuna cu orezul fiert.
Articol exclusiv online