O reteta propusa de Paolo Pettenuzzo, Executive Chef Electrolux Grand Cuisine.
Recomandare: este o garnitură excelentă, mai ales pentru peşte.
Ingrediente:
Sparanghel
Unt
Flori de rozmarin
Fulgi de sare
Mod de preparare:
1. Decojeste baza sparanghelului, pune-l in pungi de vidat si videaza-l 100%.
2. Pregateste cuptorul si coace sparanghelul folosind Functia Abur, la 95°, pentru 6 minute.
3. Topeste niste unt nesarat intr-o tigaie mare, adu-l la 85° (aproape de fierbere) si infuzeaza-l cu florile de rozmarin pentru 2 minute.
4. Scoate sparanghelul din cuptor, deschide punga de vidat si pune-l in tigaie. Acopera tigaia cu un capac, stinge focul si lasa preparatul sa se odihneasca pentru 20 de minute.
5. Scoate sparanghelul si florile de rozmarin din unt, pune-le pe farfurie si asezoneaza cu fulgi de sare.
6. Serveste cu flori de rozmarin proaspat presarate pe deasupra.
Sursa: Electrolux