Sunt şanse foarte mari să te plictiseşti de ceea ce obişnuieşti să consumi la micul dejun. Cereale, omletă sau ouă făcute sub diferite forme. Parcă nici cu avocado nu ne mai înţelegem chiar atât de bine. Ne gândim să-l preparăm ca guacamole, wedges la micul dejun sau, de ce nu, ca toast alături de un ou poşat. Nici în salate nu ne putem abţine să-l folosim, motiv pentru care simţim nevoia de ceva nou.
Acelaşi lucru se întâmplă şi cu humusul. Este absolut delicios şi, din fericire, poate fi consumat la micul dejun, masa de prânz sau la cină. Personal, cel mai mult îmi place alături de ardeiul gras roşu pe care-l folosesc pentru a înlocui pâinea. Dar şi în acest sens am descoperit o reţetă complet diferită care schimbă complet noţiunea de mic dejun şi este absolut delicioasă. Este vorba de toastul cu humus, miere şi fistic. Sună deja a desert, nu?
Îţi recomand ca înainte de toate, să pui feliile de pâine la copt sau la prăjit. Adaugă un strat de humus pe fiecare felie de pâine, iar deasupra presară tahini şi miere. Adaugă seminţele de susan şi fisticul şi te poţi bucura de un mic dejun delicios şi hrănitor, alături de cafeaua de dimineaţă. Cu sau fără lapte.