Ingrediente: 2 vinete, 6 linguri de ulei de măsline, sare, piper, 200 g de boabe de fasole, o lămâie, o lingură de tahini, 200 g feta (dacă ţineţi post folosiţi brânză tofu), 100 g muguri de pin, o legătură de pătrunjel, sare, piper.
Mod de preparare: încălziţi cuptorul la 200 de grade şi puneţi jumătăţile de vinete curăţate, cu sare şi piper. Lăsaţi-le 20 de minute până cînd se coc uşor.
Fierbeţi fasolea şi răciţi-o cu apă rece. Amestecaţi apoi zeama şi coaja de la lămîie cu 4 linguriţe de ulei de măsline şi tahini şi puneţi fasolea.
După ce s-au copt vinetele, puneţi peste acestea brânza, pătrunjelul şi mugurii de pin copţi. Adăugaţi apoi fasolea şi consumaţi imediat preparatul.