Ai încercat vreodată eggnog? Dacă nu, acesta este momentul! Nu doar că este o băutură extrem de delicioasă și cu proprietăți curative, însă conține și ingrediente antiinflamatorii. Plus că se face și extrem de simplu, musafirii tăi o vor îndrăgi!
Poate că și tu ai auzit de băutura eggnog, însă de cea cu alcool. Astăzi noi îți vom prezenta rețeta fără alcool, perfectă pentru oricine.
Așadar, vei avea nevoie de:
Ce ai de făcut în continuare?
Ei bine, într-un bol mic bate împreună laptele și smântână, zahărul, turmericul, condimentele și sarea. Varsă întreg conținutul într-o oală și pune-o la fiert. Las-o până vaporii încep să apară și apoi oprește focul.
Bate cele 6 gălbenușuri într-un castron peste care varsă laptele puțin câte puțin până consistența va deveni una omogenă. Pornește din nou focul și mai încălzește puțin amestecul astfel obținut.
Toarnă în pahare sau căni băutura caldă și adaugă la final nucșoară pe deasupra!
Dacă dorești să o oferi celor dragi rece, ține-o la frigider timp de cel puțin o oră înainte de servire. Et bon appétit!
Nu doar că este extrem de savuroasă, însă băutură conține și ingrediente antiinflamatorii precum turmericul, scorțișoara, cuișoarele și nucșoara. Antioxidanții protejează celulele organismului împotriva stresului oxidativ, un proces periculos care duce la deteriorarea și inflamarea acestora.
Prepară și tu această băutură delicioasă după masa îmbelșugată de Crăciun și bucură-te de beneficiile sale curative uimitoare!
Sursă: Tastes Better From Scratch