Cum să faci cea mai bună ciocolată caldă. Ingredientul care o face densă și cremoasă

Dacă ești în căutarea unei rețete de ciocolată caldă care să fie și super ușor de preparat, atunci nu căuta în altă parte, pentru că o bucătăreasă a împărtășit rețeta pentru „cea mai bună de până acum” și noi o dăm mai departe.
  • Publicat:
Cum să faci cea mai bună ciocolată caldă. Ingredientul care o face densă și cremoasă
Cum să faci cea mai bună ciocolată caldă. Ingredientul care o face densă și cremoasă

Sezonul festiv este aici, și ce poate fi mai plăcut decât să petreci o seară relaxându-te pe canapea, urmărind un film clasic de Crăciun și savurând o cană delicioasă de ciocolată caldă? Deși este simplu să alegi o cutie de ciocolată caldă instant pentru o soluție rapidă, dacă îți dorești un gust deosebit există o rețetă considerată „cea mai bună” și nici nu durează mult timp să o pregătești.

Această creație a fost împărtășită pe TikTok de Tineke Younger, o bucătăreasă devenită cunoscută anul acesta datorită rețetelor sale simple. Cu un impresionant număr de 10,3 milioane de urmăritori, rețetele ei, cum ar fi macaroane cu brânză și crispy chicken tenders, au adunat milioane de vizualizări. Recent, ea a început să împărtășească rețete festive în preajma Crăciunului, iar rețeta sa de ciocolată caldă a fost descrisă ca fiind „uimitoare” de către fani, potrivit Express.

Tineke susține că prepararea acestei băuturi necesită doar câteva minute în plus față de ciocolata caldă instant, dar cu adăugarea de smântână dublă, gustul devine mult mai bogat, exact ca în filme precum The Polar Express. De asemenea, ea a pregătit o cremă cu mentă pentru a garnisi băutura, dar dacă ești în criză de timp, poți folosi o versiune la conservă.

@tinekeyoungerHow to make homemade hot chocolate🍫☕️ with a peppermint whipped cream😋♬ original sound – Tini👩🏼‍🍳🔥

Rețeta pentru cea mai bună ciocolată caldă

Ingrediente pentru ciocolata caldă cu cremă de mentă:

Pentru ciocolata caldă:

  • Jumătate de tabletă de ciocolată neagră, cu cel puțin 70% cacao
  • O cană și jumătate de lapte integral
  • Jumătate de cană de smântână pentru frișcă (double cream)
  • 3 linguri de cacao pudră
  • 3 linguri de zahăr
  • Un strop de extract de vanilie

Pentru crema de mentă:

  • O cană de smântână pentru frișcă
  • Zahăr pudră
  • Un strop de extract de vanilie
  • Un strop de extract de mentă

Mod de preparare

Prepararea ciocolatei calde:

  1. Toacă fin ciocolata neagră în bucăți mici și las-o deoparte.
  2. Amestecă laptele cu smântâna într-un recipient, amestecând bine până se omogenizează.
  3. Toarnă conținutul într-o cratiță mică și încălzește ușor la foc mic. Evită să-l fierbi.
  4. Când laptele este cald, adaugă 3 linguri de cacao pudră și 3 linguri de zahăr, amestecând până devine neted.
  5. Adaugă treptat ciocolata tocată, asigurându-te că se topește complet înainte de a adăuga mai mult.
  6. Amestecă vanilia și lasă pe foc încă două minute pentru a se îngroșa.

Prepararea cremei de mentă:

  1. Bate smântâna într-un bol până când se formează vârfuri moi.
  2. Cerne zahărul pudră, cantitatea este ajustabilă după gust, și asigură-te că nu rămân cocoloașe. Continuă să bați până când zahărul pudră este complet încorporat.
  3. Adaugă extractul de vanilie și cel de mentă, apoi continuă să bați până când compoziția se îngroașă, având consistența unei frișcă bătute.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandări: