Pe timpul verii, una dintre cele mai consumate băuturi este cafeaua rece, fie frappe, fie iced coffee. Şi, aşa cum bine ştim, consumul de cafea este asociat cu creşterea ritmului alert, indiferent de cum alegi să o consumi. De cele mai multe ori este preparată folosind cafea măcinată, lapte şi, uneori, zahăr.
Bineînţeles, cantitatea de cafea diferă de la un tip la altul, iar dacă folosim lapte vegetal ne putem bucura de câteva beneficii pentru sănătate. Dacă laptele de vacă este o sursă ideală de calciu, un mineral important pentru susţinerea sănătăţii oaselor, laptele vegetal, fie că este de migdale, soia, cocos sau orez, este şi el o alegere extrem de sănătoasă.
Poate că o cafea fierbinte pare delicioasă, dar cea rece are întotdeauna un gust mai intens. În plus, încă un motiv pentru care să consumi cafea rece este legat de faptul că este mai puţin acidă. Din păcate, cafeaua, indiferent că alegi să o bei rece sau caldă, deshidratează. Din acest motiv este esenţial să o bei alături de un pahar cu apă.
INGREDIENTE
-
cuburi de gheaţă
-
cafea rece
-
lapte de cocos neîndulcit
-
2 linguriţe de sirop de arţar pur
-
1/4 linguriţă de scorţişoară
-
1 linguriţă de cocos
-
1 linguriţă de ciocolată neagră rasă
MOD DE PREPARARE
Se adaugă toate ingredientele într-un blender ş se formează un piure. Se mută într-un pahar înalt şi se adaugă fulgii de cocos şi ciocolata neagră.