Punch de mere cu scortisoara si cuisoare

Incalzeste-ti sufletul cu un punch de mere, foarte aromat si foarte condimentat. Redactia noastra l-a incercat, iar nota a fost 10.
  • Publicat:
Punch de mere cu scortisoara si cuisoare
CSID a incercat: Punch de mere cu scortisoara si cuisoare

Brrrrr!!! Ce frig este afara! Parca nu iti mai vine sa iesi din casa… Incalzeste-ti sufletul cu un punch de mere, foarte aromat si foarte condimentat. Redactia noastra l-a incercat, iar nota a fost 10.

Mereu am admirat in filmele americane bolurile cu punch aflate pe mese la ocazii speciale: sarbatori, receptii etc., dar tot timpul parea „de departe”. Nu credeam insa ca este atat de simplu sa-l pui pe masa ta. Iata de ce ai nevoie.

Ingrediente:
• 4, 5 mere feliate
• 1 cana de macese (eu am folosit 50 g macese deshidratate)
• 1 mandarina feliata
• 2, 3 felii de lamaie
• 2,3 bete de scortisoara
• 1 lingura de nucsoara
• 1 lingurita de cuisoare
• 1 lingurita de ghimbir
• 2 linguri condimente pentru vin
• 400 ml suc de mere proaspat
• 1 litru de apa

Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun intr-o cratita, pe ochiul mic al aragazului dat la minimum si se lasa sa fiarba incet pana dau de 2, 3 ori in clocot. Punch-ul se strecoara si se serveste cald. In caz de nevoie, atunci cand bautura este calduta se poate adauga putin miere.

Note:
Portii: 5

Atentie! Punch-ul este foarte condimentat. Daca nu sunteti fan al condimentelor, puteti pune doar scortisoara si 2 linguri de condimente pentru vin.
Merele si macesele capata o aroma deosebita si se pot consuma ca atare.
Reteta preluata de pe site-ul Ligiei Pop, unde veti gasi si alte retete de preparate sanatoase si delicioase.
P.S. Toata casa va mirosi a sarbatoare!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandări: