Brrrrr!!! Ce frig este afara! Parca nu iti mai vine sa iesi din casa… Incalzeste-ti sufletul cu un punch de mere, foarte aromat si foarte condimentat. Redactia noastra l-a incercat, iar nota a fost 10.
Mereu am admirat in filmele americane bolurile cu punch aflate pe mese la ocazii speciale: sarbatori, receptii etc., dar tot timpul parea „de departe”. Nu credeam insa ca este atat de simplu sa-l pui pe masa ta. Iata de ce ai nevoie.
Ingrediente:
• 4, 5 mere feliate
• 1 cana de macese (eu am folosit 50 g macese deshidratate)
• 1 mandarina feliata
• 2, 3 felii de lamaie
• 2,3 bete de scortisoara
• 1 lingura de nucsoara
• 1 lingurita de cuisoare
• 1 lingurita de ghimbir
• 2 linguri condimente pentru vin
• 400 ml suc de mere proaspat
• 1 litru de apa
Mod de preparare:
Toate ingredientele se pun intr-o cratita, pe ochiul mic al aragazului dat la minimum si se lasa sa fiarba incet pana dau de 2, 3 ori in clocot. Punch-ul se strecoara si se serveste cald. In caz de nevoie, atunci cand bautura este calduta se poate adauga putin miere.
Note:
Portii: 5
Atentie! Punch-ul este foarte condimentat. Daca nu sunteti fan al condimentelor, puteti pune doar scortisoara si 2 linguri de condimente pentru vin.
Merele si macesele capata o aroma deosebita si se pot consuma ca atare.
Reteta preluata de pe site-ul Ligiei Pop, unde veti gasi si alte retete de preparate sanatoase si delicioase.
P.S. Toata casa va mirosi a sarbatoare!