Persoanele care suferă de diabet trebuie să se abţină de la multe preparate tradiţionale în această perioadă, având în vedere regimul strict pe care trebuie să îl urmeze. Însă vinul fiert este o băutură care poate fi consumată fără probleme, dacă este preparat conform reţetei de mai jos, deoarece are un conţinut redus de zahăr. Desigur, excesul este contraindicat, atât celor care suferă de diabet, cât şi persoanelor sănătoase! O cană cu vin fiert este suficientă pentru a profita din plin de beneficiile acestei băuturi delicioase.
Vinul fiert este o băutură nelipsită în sezonul rece, reprezentând o combinaţie perfectă pentru încălzirea corpului, energizarea acestuia cu ajutorul condimentelor şi un bun prilej de a depăna amintiri alături de cei dragi. Vinurile spaniole sunt cele mai indicate pentru reţeta pe care v-o prezentăm în continuare, deoarece au un gust bogat şi fructat.
Iată care sunt ingredientele şi metoda de preparare pentru un vin fiert delicios, de care se pot bucura şi diabeticii!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Toarnă sticla de vin într-o oală adâncă, apoi adaugă scorţişoara, cuişoarele şi anasonul. Adu la fierbere, apoi adaugă păstaia de vanilie şi feliile de portocală. Lasă pe foc mediu şi amestecă din când în când, astfel încât portocalele să se îmbibe cu licoarea colorată şi parfumată.
Adaugă apa, dă focul mai tare, apoi redu-l, astfel încât vinul să nu dea în fiert. La final, adaugă îndulcitorul şi amestecă bine. Mai lasă pe foc mic preţ de 5 minute.
Serveşte vinul fierbinte şi decorează cu felii de portocală!