Castravetele are un conţinut ridicat de apă şi un aport scaloric scăzut, ceea ce îl face sa fie un ingredient-cheie în orice suc pentru slăbire.
Grepfrutul conferă acestui suc un gust dulceag şi conţine acid citric, care este un excelent adjuvant digestiv.
O lingură de seminţe de floarea-soarelui sporeşte conţinutul de proteine şi nivelul grăsimilor esenşiale, pentru a stimula metabolismul.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se stoirc fructele şi legumele. Se toarnă sucul şi seminţele de floarea-soarelui într-un blender şi se amestecă până se omogenizează. Se serveşte sucul cu gheaţă, ornat cu o frunză de salată verde.
Beneficii pentru sănătate
Castravetele conşine sulf şi siliciu, minerale ce sprijină funcţia renală şi hepatică, facilitând procesul de eliminare şi combătând retenţia de lichide. De asemenea, este bogat în potasiu, care ajută la menţinerea unui echilibru sănătos al lichidelor.
Valori nutriţionale pentru o porţie: calorii – 136 kcal, proteine – 5,4 gr, carbohidraţia – 17,1 gr (din care 15 gr zaharuri), grăsimi – 5,3 gr.
Sursa: Dieta cu sucuri naturale, Christine Bailey, Editura Litera (www.litera.ro)