Acest suc este ideal atunci când aveţi dificultăţi de concentrare. Sfecla, morcovii şi spanacul conţin acid folic, despre care se ştie că stimulează activitatea cerebrală. Sucul proaspăt de portocale oferă organismului vitaminele necesare. Iar papilele gustative vor fi copleşite de acest delicios amestec energizant.
Ingrediente pentru un 1 pahar mare sau 2 mici:
200g sfeclă crudă
1 morcov
1 portocală mare
50g spanac
Mod de preparare:
Tăiaţi sfecla în felii groase. Tăiaţi morcovul în bucăţi mari, curăţaţi portocala de coajă, apoi tăiaţi pulpa felii.
Bucăţile de portocale, sfeclă şi morcov se pun alternativ în storcător, după care se adaugă spanacul. Se toarnă în pahare.
Sfatul bucătarului!
Folosiţi doar sfeclă proaspătă, tare – în nici un caz fiartă sau murată. Sucul de sfeclă este de un roşu strălucitor şi este surprinzător de dulce, mai ales în combinaţie cu sucul de morcov şi de portocală.