Printre cele mai bogate legume în antioxidanți, spanacul are un gust delicios și poate fi preparat sub diferite forme. Dintre toate rețele pe bază de spanac, poate cea mai puțin promovată – pe nedrept – este cea a borșului/ciorbei cu spanac.
Despre spanac se spune că ar fi fost salvatorul Americii în perioada de recesiune din anii ’30. Are puține calorii și mulți antioxidanți, fiind folosit și ca produs medicinal în medicina naturistă: spanacul ameliorează hipertensiunea arterială, rahitismului, anemia sau chiar acneea (descoperă top 10 beneficii ale spanacului).
Poți folosi spanacul pentru un surplus de vitamine în salate, ca mâncare de spanac sau în sucuri energizante, perfecte și pentru estomparea balonării.
Te invităm, însă, să îl descoperi și sub formă de borș – s-ar putea să vrei să-l treci pe lista cu ciorbele tale preferate.
Pentru borșul cu spanac ai nevoie de următoarele ingrediente:
Poate ai mai auzit, dar niciodată nu este prea des amintit acest truc atunci când gătești orice cu spanac: primul pas este să îl speli foarte bine, este plin cu nisip mai ales dacă îl cumperi din piață. Așa că înarmează-te cu multă răbdare și spală frunză cu frunză în câte 2-3 ape. Scurge prelung.
Toacă zarzavatul (ceapa, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul). Taie cubulețe cartofii și roșiile.
Apoi, într-un litru de apă, pentru circa 30 de minute, pune-le la fiert. În acest timp, separat, fierbe borșul.
Cât timp legumele și borșul fierb, curăță usturoiul, după care amestecă smântâna cu oul și 1 polonic de borș. Toacă verdeața.
După ce zarzavatul a fiert (gustă-l ca să fii sigur), adaugă în oală borșul și dressing-ul cu smântână. Lasă să clocotească încă vreo cinci minute.
Înainte de a adăuga verdeața tocată, încorporează și spanacul și lasă-l la fiert pentru aproximativ 10 minute (două-trei clocote).
Presară verdeața tocată, potrivește de sare și piper și stinge focul.
Poftă bună!
Citește și: Supă cremă de spanac, cu tulpini de țelină, praz și semințe de dovleac
Citește și: Spanacul: 5 motive să nu lipsească din dietă