Borș de fasole verde sau galbenă și verdeață proaspătă – rețetă de vară ușoară și rapidă

  • Publicat:
  • Actualizat:
Borș de fasole verde sau galbenă și verdeață proaspătă - rețetă de vară ușoară și rapidă

Dacă ți-e poftă de ceva ușor, răcoritor și sățios în același timp, un borș de fasole verde colorat și acrișor e rețeta pe care o cauți. 

În timpul verii, când temperaturile caniculare te storc de orice poftă de mâncare, acest preparat servit cu 2-3 fire de ceapă verde îți va reda energia, pentru că este plin de vitamine și foarte gustos. Plus prietenos cu silueta!

Vezi mai jos rețeta de borș de fasole verde și multe alte legume colorate și sănătoase, pe care o poți prepara ușor și rapid.

Borș de fasole verde și verdeață proaspătă - rețetă de vară ușoară și rapidă
Sursa foto: Shutterstock

Rețetă de borș de fasole verde – ingrediente și preparare

Ingrediente pentru o oală de 2,5 litri de ciorbă:

  • 300 grame fasole verde proaspătă sau congelată (poți folosi și fasole galbenă)
  • 1 ardei gras sau capia
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi sau 1 dovlecel
  • 1 bucată mică de rădăcină de pătrunjel
  • 1 bucată mică de țelină
  • 1 ceapă mare roșie
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • 1 legătură de leuștean proaspăt
  • 2 lingurițe de cimbru uscat
  • 1 linguriță de mărar uscat
  • 300 grame roșii cuburi în sos
  • 250 mililitri borș
  • sare și piper, după gust
  • 3 linguri de ulei

https://www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/fasolea-verde-vitamine-minerale-beneficii-sanatate-10955837/

Mod de preparare:

Curăță ceapa, rădăcina de pătrunjel, țelina, morcovul și cartofii (sau dovlecelul) de coajă. Taie legumele cubulețe. Toacă ceapa mărunt. Spală bine pătrunjelul și leușteanul și toacă-le grosier.

Într-o oală de 2,5 litri, pune 3 linguri de ulei la încălzit, apoi adaugă ceapa, ardeiul gras, țelina, rădăcina de pătrunjel, țelina și morcovii. Lasă la călit 1-2 minute, apoi adaugă cartofii/dovlecelul și fasolea verde.

Lasă din nou la călit 1-2 minute, apoi adaugă în oală roșiile cuburi, cimbrul și mărarul uscat, sare și piper, după gust.

Acoperă totul cu apă rece până în buza oalei și lasă la fiert la foc mic aproximativ 40-50 de minute, până când legumele sunt moi.

Separat, pune borșul într-un ibric și adu-l la fierbere. Cu 5-10 minute înainte să oprești focul la oala de ciorbă, adaugă borșul fiert.

Trage oala deoparte de pe foc și presară pătrunjelul și leușteanul proaspăt pe deasupra. Servește cald, cu o lingură de smântână sau iaurt, sau rece, de la frigider, cu ceapă verde. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult