Dacă ți-e poftă de ceva ușor, răcoritor și sățios în același timp, un borș de fasole verde colorat și acrișor e rețeta pe care o cauți.
În timpul verii, când temperaturile caniculare te storc de orice poftă de mâncare, acest preparat servit cu 2-3 fire de ceapă verde îți va reda energia, pentru că este plin de vitamine și foarte gustos. Plus prietenos cu silueta!
Vezi mai jos rețeta de borș de fasole verde și multe alte legume colorate și sănătoase, pe care o poți prepara ușor și rapid.
https://www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/fasolea-verde-vitamine-minerale-beneficii-sanatate-10955837/
Curăță ceapa, rădăcina de pătrunjel, țelina, morcovul și cartofii (sau dovlecelul) de coajă. Taie legumele cubulețe. Toacă ceapa mărunt. Spală bine pătrunjelul și leușteanul și toacă-le grosier.
Într-o oală de 2,5 litri, pune 3 linguri de ulei la încălzit, apoi adaugă ceapa, ardeiul gras, țelina, rădăcina de pătrunjel, țelina și morcovii. Lasă la călit 1-2 minute, apoi adaugă cartofii/dovlecelul și fasolea verde.
Lasă din nou la călit 1-2 minute, apoi adaugă în oală roșiile cuburi, cimbrul și mărarul uscat, sare și piper, după gust.
Acoperă totul cu apă rece până în buza oalei și lasă la fiert la foc mic aproximativ 40-50 de minute, până când legumele sunt moi.
Separat, pune borșul într-un ibric și adu-l la fierbere. Cu 5-10 minute înainte să oprești focul la oala de ciorbă, adaugă borșul fiert.
Trage oala deoparte de pe foc și presară pătrunjelul și leușteanul proaspăt pe deasupra. Servește cald, cu o lingură de smântână sau iaurt, sau rece, de la frigider, cu ceapă verde. Poftă bună!