O rețetă ușoară și rapidă pentru micul dejun – brioșe cu cafea și nuci. Sunt fragede, aromate și se potrivesc de minune la cafeaua de dimineață. În plus, se gătesc destul de rapid. În maximum 30 de minute obții acest desert minunat.
Află mai jos cum se prepară delicioasele brioșe cu cafea și nuci.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Oul se bate cu praful de sare câteva secunde, apoi se adaugă iaurtul și se continuă amestecarea cu un tel. Se toarnă în compoziție untul topit și răcit, zahărul și cafeaua. Se amestecă bine, apoi se adaugă făina cernută în ploaie și praful de copt și se încorporează cu un tel.
La final se adaugă în compoziție nucile tocate și se omogenizează bine aluatul.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge formele de brioșe cu puțin unt topit sau ulei, apoi toarnă în fiecare compoziția de brioșe.
Introdu tava cu brioșe la cuptorul preîncălzit și lasă-le la copt 20 de minute sau până trec testul cu scobitoarea – dacă aceasta iese curată, fără aluat prins pe ea, înseamnă că brioșele sunt coapte.
Prăjiturile vor crește în dimensiune și se vor crăpa, dar nu-ți face griji, este normal să se întâmple acest lucru.
În timp ce brioșele stau la cuptor, prepară glazura de ciocolată. Topește ciocolata amăruie la bain marie. Scoate brioșele din cuptor, înfige câte 1-2 nuci în fiecare și apoi toarnă pe deasupra glazura delicioasă de ciocolată.
Servește aceste delicioase brioșe cu cafea și nuci alături de un frappe răcoritor sau un ceai.
Poți alege un ceai cu cafeină, precum cei verde, oolong, matcha, ceai negru, yerba mate, kombucha, sau un ceai fără cafeină, având în vedere că brioșele au deja în compoziție cafea, cum ar fi ceaiul rooibos, de ghimbir, de mentă, turmeric, rozmarin, busuioc sau lămâie.