Canapele cu somon afumat – rețetă rapidă

Canapele cu somon afumat, preparate acasă, rapid și ușor! Pregătiți acasă rețete care vă plac și pe care obișnuiați să le savurați la evenimente cu fast.
  • Publicat:
Canapele cu somon afumat - rețetă rapidă
Rețetă - ”canapele” cu somon afumat, foto Shutterstock

Una dintre marile plăceri atunci când mergi la evenimente sau la petreceri este să guști mâncăruri noi aranjate frumos. Pandemia ne-a răpit din plăcerile socializării, mersului la restaurante, la petreceri, evenimente, conferințe etc. Însă și acasă putem să pregătim mâncăruri și gustări aromate și cu design frumos.

Pentru weekendul acesta de ianuarie, vă invităm să alungați monotonia din meniul culinar pregătind niște gustări. „Canapele” cu somon afumat sunt prezente în meniul multor evenimente. Dacă vă plac, le puteți face și acasă. Simplu, rapid, gustos.

Ce ingrediente sunt necesare pentru a pregăti acasă canapele cu somon afumat?

Atunci când mergeți la cumpărături, puneți pe listă și somon afumat de bună calitate, brânză proaspătă de vaci, smântână, lămâi, chives. Este important să aveți pâine de bună calitate.

Vă sugerăm să aveți pâine neagră integrală. Feliile de pâine se pot tăia în forme diverse. Evident, puteți folosi și baghetă franțuzească dacă pâinea neagră nu vă este pe plac. Dacă nu găsiți chives, puteți pune mărar sau ceapă verde foarte fin tocată.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 250 g de somon afumat
  • 110 g brânză proaspătă
  • 2 linguri de smântână
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri de chives tocat mărunt
  • Sare
  • Piper
  • Pâine neagră tăiată sub diverse forme

Mod de preparare:

Se îndepărtează pielea somnului. Într-un castron, brânza dulce proaspătă se mixează cu sare, piper și cu smântâna. Somonul afumat se taie în bucățele mici și se asezonează cu sucul proaspăt stors de la o jumătate de lămâie. Chivas se taie mărunt.

Pe feliuțele de pâine se adaugă un strat de brânză și apoi feliuțe de somon afumat. Peste se presară cu generozitate chives. Se lasă la frigider cel puțin 30 de minute înainte de a se consuma. Poftă bună!

Descoperă aici și 7 mituri despre consumul de somon în care să nu mai crezi!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult