Crocanți la exterior, pufoși și cremoși în interior, cu mult mai puține calorii decât cei clasici – vorbim despre delicioșii cartofi prăjiți din mămăligă, pe care îi poți savura oricând fără grija kilogramelor în plus. Dacă nu i-ai încercat până acum, este momentul să o faci, pentru că au un gust absolut delicios.
Cum transformi banala mămăligă în cartofi prăjiți? Află mai jos rețeta și variantele de sosuri care se potrivesc cel mai bine cu acești cartofi prăjiți din mămăligă.
Pentru această rețetă de cartofi prăjiți „inediți” ai nevoie de următoarele ingrediente:
Alte variante de condimente pe care le poți folosi sunt: pătrunjelul, mărarul, oregano, pudra de usturoi, paprika afumată, fulgi de ardei iute, fulgi de drojdie sau parmezan ras (dacă nu ții post).
Citește și: Cât mălai se pune la 1 litru de apă și cât trebuie fiartă mămăliga ca să iasă moale sau tare
Iată cum se prepară cartofii prăjiți din mămăligă:
Delicioșii cartofi prăjiți din mămăligă se servesc fierbinți și pot fi „îmbăiați” în diverse sosuri. Cele mai bune variante sunt: tzatziki, ketchupul de casă, pesto de pătrunjel sau leurdă, sos aioli cu usturoi sau lămâie sau sos marinara.