Sarmalele sunt unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale din bucătăria românească, iar când vine vorba despre sarmalele create de celebrul chef Cătălin Scarlatescu, așteptările sunt pe măsură. Cu o rețetă proprie, menită să îmbine tradiția cu inovația și să aducă laolaltă cele mai bune ingrediente, sarmalele lui Scarlatescu promit o experiență culinară de neuitat.
Sarmalele lui Scărlătescu sunt realizate din ingrediente atent selecționate chiar de către chef. Acestea sunt apreciate de clienții chef-ului, iar ingredientele sunt următoarele:
Carne tocată de porc: Principalul ingredient, oferindu-le o savoare bogată și o textură suculentă.
Ceapă: Aromată și dulce, contribuie la echilibrarea gustului preparatului.
Orez: Folosit pentru a completa și îngroșa umplutura, orezul aduce un plus de textură sarmalelor.
Sos de roșii
Varză murată: Alegerea varzei murate adaugă un plus de prospețime și savoare, contribuind la autenticitatea preparatului.
Foi de dafin: Pentru a intensifica aromele și a aduce un parfum subtil, foile de dafin sunt un ingredient esențial în rețeta sarmalelor lui Scarlatescu.
Sare și piper: Condimentele simple, dar esențiale, ajută la echilibrarea gustului și aduc un plus de savoare preparatului.
Ceea ce face sarmalele lui Chef Catalin atât de speciale nu sunt doar ingredientele alese cu grijă, ci și modul în care acestea sunt pregătite. Sarmalele sunt fierte la foc mic, timp de peste 4 ore. Astfel, fiecare ingredient își păstrează individualitatea, contribuind în același timp la întregul spectru de gusturi și arome al preparatului.
Mai mult, sarmalelle lui Scărlătescu sunt lipsite de coloranți și conservanți. Această atenție la detalii și dorința de a oferi clienților doar cele mai bune produse sunt caracteristici definitorii ale creațiilor sale culinare.
Sursă foto – Instagram Cătălin Scărlătescu