Vrei și tu o omletă că la carte? Noi îți dezvăluim cheia succesului pentru a o pregăti! Ai nevoie doar de câteva ingrediente de bază și de un praf deosebit. Acesta din urmă va face ca omleta ta să iasă pufoasă ca un nor.
Omleta este o mâncare populară pentru micul dejun, însă poate fi preparată și ca gustare la amiază sau la cină. Nu este deloc dificil să o pregătești. Tot ce trebuie să faci este să respecți temeinic modul de preparare și, bineînțeles, să adaugi elementul surpriză: bicarbonatul de sodiu.
Într-un bol mediu, bate ouăle cu bicarbonatul de sodiu și adaugă sare și piper după gust. Individual, topește untul într-o tigaie anti-aderența la foc mediu spre mic. Adaugă apoi ouăle bătute în tigaie și amestecă încet până la obținerea unui conținut consistent, aducând oul bătut de pe marginea spre centrul tigăii.
Nu lasă omletă pe foc până când va capătă o culoare maronie, ci ia-o chiar înainte ca această să pară suficient de gătită. Așteaptă puțin să se răcească și… Voilà! Omletă este gata! Poftă bună!
Citește și: Cum să faci cea mai pufoasă omletă jumări, cu apă